Færdig Vare

Tingene her har jeg IKKE selv lavet, men skaffet i færdigt-lavet tilstand. Mængden er begrænset og det er usandsynligt at jeg vil kunne skaffe mere af varene, specielt ikke til den lav pris jeg tilbuder her. Hvis nogen kender til nogen med en mindre restlager hesteudstyr, specialt western udstyr, er jeg måske interesseret i at købe, afhængig på pris, mængde, osv.

Bosal

Bosal
En bosalbosalDefinition: En bidløs næsebånd til western ridning. Traditionalt lavet med en råhud kerne og flettet råhud udvendig. Idag bruges der også andre materialer til kernen og flere læder typer bliver brugt til fletninger. Des flere snor der er i fletningen, des højere kvalitet det er, så langt der er brugt ordentlig materialer. Undgå altid bosal med kerne lavet af kæde eller stål tråd eller wire, da de er for skarpt. Bosalen skal kunne formeres til hestens hoved. Mange i Vaquero traditionen bruger kun betegnelsen bosal for de tynd bosal brugt til two rein (se også pencil bosal). De tykkere kaldes western hackamore. En mecate bruges som tøjler hertil. Mecaten også justere størrelsen af bosalen, med den måde den påbindes, så bosalen kan passes til hesten....
er en type bidløst hovedtøj, som som bruges meget af Western rytter (kaldes også western hackamorewestern hackamoreDefinition: Se bosal. Dette skal ikke forvirres med den hackamore kendt mest her i Danmark, da der er ingen udveksling i en western hackamore. Betegnelsen western hackamore  bruges mest til de tykkere modeler, som bruges alene.   ...
). Jeg har en mindre parti til salg,  som vi mener er sandsynligvis indisk , men der er ingen mærker på dem og ingen oplysninger medfølgt dem. Kommentar på dem jeg har solgt indtil videre, har været udelukkende positivt.

Alle er i råhud med sort pyntninger. Kun den ene farve haves.

For at sikre hvad det er for noget jeg sælger, valgt jeg at tage en af bosalene i stykker. Derfor kan jeg oplyse 100% med sikkerhed at kernen er en gummislang. Den kan nemt formeres til hestens hoved og er mere blød end en metal eller råhud kerne, men holder ikke facon så godt som en kerne af råhud gør. Fletninger omkring kernen er lavet af 20 snor. Bosalens tykkelse måler ca. 21mm ved det tykkeste punkt over næsen imens siderne er 17mm. Det svært at oplyse en indenvendigt bredde fordi de kan formeres. Men det også gør det sandsynligt, at de vil kunne tilpasses til de fleste heste og stor ponier. De vil være for klodset til mindre ponier. Vi har selv afprøvet en af bosalene med god held på både heste der bruger str Cob i grime og en som bruger X-Full. Og jeg har solgt til folk hvis hest bruger alt fra Pony til XFull. Til de større størrelser råder jeg til at man klipper den lille flettet ring af, som har ikke en rigtigt funktion alligevel. Det giver bedre plads til påbindning af mecaten.

Vores egen vurdering er at kvaliteten er tilsvarende mange af de andre, som vi har set her i Danmark. Inden du bruger mere penge, på at købe en bosal en anden sted, vil det være en god ide at bekræfte at du virkelig får en råhuds kerne for pengene. Jeg har også set bosal med råhudskerne, der var væsentligt dårligere lavet, end dem her er.

De fleste af vores heste går lige så godt på en billig bosal, som på de dyr med råhudskerne, som vi har bestilt hjem fra USA til omkring 10 gange så mange penge. Den eneste der er forskel ved, er vores "medlidenheds hest", som er meget tung på alle hjælper. Hun kan rides med begge del, men går en anelse bedre på den stiv råhudskerne bosal (den stivere bosal er en skarpere værktøj). Med de fleste heste vil de her fungere lige så godt. Vi er også ved at tilride en hest i en af de billigere bosal uden problem.

Hvis du samtidig køber en reb mecate, kan du få den påbundet. Da jeg ikke kan prøve det på din hest, er jeg nødt til at gætte mig til størrelsen, så det er muligt at det skal rettes. Jeg kun inkludere bindevejledninger ved køb af begge del.

Mangler du en hovedtøj til bosalen, er det muligt at bestille en bosal hanger fra min læder værksted. Du kan også kigge på de andre hovedtøj jeg laver. Den bliver sat på hvis det er købt samtidig.

Pris: 150,00kr pr stk

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/faerdigudstyr#sigFreeId5d58f029b5

Western fortøj

Borregos Maria i en af fortøjeneVi har fået en parti western fortøj til videre salg. Fortøjene er lavet af to lag kraftig læder og er pyntet med koskind med hår på. Denne stil fortøj kaldes tit en "tripping collar," og bruges mest når der skal fanges kvæg.

Den har to stropper i hver side, så den kan sættes fast både i sadlens ringe til gjordstropperne og enten omkring gjordstropperne eller til selve gjordens ringe. Den er velegnet til westernsadler uden specialt ringe til fortøj.

Selve fortøjet er 8,5 til 9 cm bred og 81cm i længde. Dertil kommer stropperne, som har spænder til justering.

Der er tre conchos på hver fortøj med en pigtråd motif. Conchos er sat fast med skruer igennem læderet, så de nemt kan udskiftes til en anden stil efter ønske.

Hver fortøj har en ringe nederste i midten foran, så en strop ned til gjorden kan eventualt påsættes, men ingen strop medfølges, da de er ikke normalt med denne stil fortøj. Ringen kan også bruges i forbindelse med en tie down strop.

Koskind er en natur produkt, så der er en del variation i fortøjene. Hvis du ønsker en bestemte farve, kan du komme forbi og vælge imellem dem vi har på lager, eller be om et par billeder til at vælge imellem.

Læderet er kraftig og mærker godt, men de tranger til at blive smurt. Jeg vil også råde køber til at opbevare dem buet, for at få en bedre tilpasning.

Pris: 225,00 DKK

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/faerdigudstyr#sigFreeId83d8f4f1ad