Hovedtøj

Valgene her er relativ enkelt. Min fokus er primært på billig og funktionsdygtig udstyr til hverdags brug. Meget er i stil med det vi har lavet til vores egen hverdags brug, eller vil lave, hvis ikke vi havde brug for noget mere.

Har du andre krav eller ønsker, er du velkommen til at kontakte mig for at høre om jeg kan lave det du ønsker. Men nogle gang vil jeg fravælge en projekt, selvom jeg godt kunne lave det, bare fordi det kræver mere af min hænder, end jeg orker med min sygdom.

Bosal hanger

En enkelt hanger (hovedtøj) til en bosalbosalDefinition: En bidløs næsebånd til western ridning. Traditionalt lavet med en råhud kerne og flettet råhud udvendig. Idag bruges der også andre materialer til kernen og flere læder typer bliver brugt til fletninger. Des flere snor der er i fletningen, des højere kvalitet det er, så langt der er brugt ordentlig materialer. Undgå altid bosal med kerne lavet af kæde eller stål tråd eller wire, da de er for skarpt. Bosalen skal kunne formeres til hestens hoved. Mange i Vaquero traditionen bruger kun betegnelsen bosal for de tynd bosal brugt til two rein (se også pencil bosal). De tykkere kaldes western hackamore. En mecate bruges som tøjler hertil. Mecaten også justere størrelsen af bosalen, med den måde den påbindes, så bosalen kan passes til hesten....
. Ingen pandebånd, kæberem, eller andet. Tilpasning rettes ved at justere i knuden. Knuden er det samme, som den man bruger til at lukke rebgrimer.

Stropperne påsættes bosalen ved brug af flere slit braids.

Farves i natur, tan (lys rødbrun), brun, mahogni (rødbrun), eller sort. Nogle andre farver er mulig, men koster lidt ekstra.

Køber du bosalen samtidig, sætter jeg den gerne på for dig.

Pris lavet af skind der er ca 2,5mm tyk: 125,00 kr
Pris lavet af skind der er ca 3mm tyk: 135,00 kr

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/laeder/hovedtoej#sigFreeId737298ee4d

Enkelt nittet hovedtøj

Venstre er kun nakkestykket 2cm bred; højre er 1,6cm og med ørestykke, men med ekstra pyntning (merepris)En enkelt hovedtøj. Grund priserne er for kun nakkestykket, men der kan tilføjes ørestykke, pandebånd, og kæberem hvis det ønskes. Men en spænde til justering (messing eller nikkel, dit valg) og snorelukninger til biddet. Også velegnet til bosal. Laves i læder der er mindst 3mm tykke (imodsætning til den lys nakkestykke i nogle af billeder, der er lavet i tyndere læder). Spændet påsættes med nitter i samme farve.

Kan bestilles i farvene natur, brun, sort, tan (lys rødbrun), eller mahogni (mørk rødbrun). Andre farver kan laves mod mere pris. Prisen er baseret på ingen udskmykning af læderet. Nogle billeder viser mere pyntet varianter (med stempling og særfarvning), men sådan noget koster ekstra.

Priserne er del priser, og kan samles. For eksempel, du kan købe en nakkestykke og 2 ørestykker, for at lave en 2-øre hovedtøj. du kan også vælge en breddere nakkestykke og tilføje en mindre bred ørestykke.

Del Mindre (16mm for de fleste del)
Breddere (ca 20mm for de fleste del)
 Nakkestykke med 1 spænde 160,00 kr 190,00 kr
 Ørestykke 30,00 kr 35,00 kr
 Pandebånd 35,00 kr 40,00 kr
Kæberem (13mm el. 16mm) 80,00 kr (13mm) 90,00 kr (16mm)

En kæberem er så dyrt, på grund af den hardware der kræves. Der bruges både en spænde til kæberemmet samt to flot metal firkanter, der holder kæberemmen stabilt i pandebåndet eller ørestykkerne. Der skal inkluderes enten pandebånd, 1 ørestykke, eller 2 ørestykker, for at tilføje en kæberem. Hvis det bliver et to-øres hovedtøj, vil kæberem forbindes i den nederste del af hver ørestykke.

Priserne er for størrelse op til Full. Størrere størrelse laves gerne, men koster lidt ekstra. Jeg kan også rette størrelsen af de forskellige stykker til mål du indsender (den ønskede mål for længden af sidestykket med spænde og af den lang sidestykke samt for evt ørestykke eller pandebånd), så du kan sikre den passer præcis som du ønsker.

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/laeder/hovedtoej#sigFreeId3f81c599e5