Sadel Tilbehør

I denne kategori findes forskelligt tilbehør til ens sadel, primært western sadler.

Jeg kan desværre ikke længere tilbud western tie straptie strapDefinition: Den langt stroppe som bruges til at forbinde gjorden til sadlen på en western sadel. De er tit lavet af læder, helst latigo, eller af nylon. Nogle bruger en tie strap på begge sider, imens andre vælger at bruge en tie strap kun på hestens venstre side, imens der bruges en off billet på den højre side. Hvis man bruger kun en tie strap, er det nemmere at trække sadlen skævt når man spænder. Derfor kan det nogle gang være bedre at vælge en tie strap i hver side, i stedetfor en tie strap og en off billet. Hvor vidt stroppen bliver bundet eller kun spændt er afhængig på personlig smag og gjord typen. Nogle gjord har kun ringe og ikke spænder, så man er nødt til at binde. Nogle folk binder alligevel, fordi de ikke stoler på spændet. I gammel dage blev de altid bundet. Bliver også nogle gang kaldt en latigo.   ...
og off billetoff billetDefinition: Den kortere læder strop, som bruges normalvis på højre side på en western sadel. Den bliver kun justeret når gjorden ikke er spændt. Laves tit enten af læder (specialt latigo) eller nylon. En off billet kan kun bruges hvis gjordet har en spænde i højre side. Nogle foretrækker en tie strap i begge sider, og derfor bruger slet ikke en off billet....
til rimelig priser, på grund af pris stigninger til latigolatigoDefinition: En type læder hvis special behandling gør den specialt velegnet til udendørs brug. Altid meget stærk. Bruges specialt til tie strap og off billet, blandt andet. Latigo er også en anden navn for en tie strap....
hos min leverandør. Jeg er ikke villig til at tage ansvar for at lave dem i høj nok kvalitet af andre typer læder, så vil hellere folk køber dem i latigo andre steder.

Kan du ikke finde det du ønsker her, er du velkommen til at skrive til mig.

Saddle strings

Saddle strings i naturSaddle strings er de lang snor, som mange har på deres westernsadler, for at påbinde tæpper, jakker, osv.

Saddle strings laves hver af en lang læder snor, der påsættes ringen med en "slit braid." Længden variere efter hvad skind de bliver skåret fra, men hver par laves ens i længde.

Dette mulighed er en økonomisk valg, og derfor bliver kanter, osv, ikke pudset til denne pris. Men prisen inkludere evt farvning i de almindelig farver (natur, tan, brun, sort, mahogni).

Længden kan nemt klippes kortere, hvis du ønsker kortere strings. Hvis du vælger at få dem farvet, kan der forekomme en lys "stribe" i kernet af læderet ved enden, hvis du klipper dem kortere.

Saddle strings pr par: 25,00 kr

Hvis din sadel har concho der skrues på, men mangler ringene, kan de også købes. I denne tilfælder sætter jeg selvfølgelig strings direkte på ringene. For at påsætte dem på sadlen, skal du forsigtigt skrue hver concho af, kom hullet omkring skruen, og forsigtig skrue hver concho på igen. Det er vigtig at du skruer conchoen lige ind i hullet, og ikke presser den skævt.

Lang clip med D ring: 25kr pr stk
Pr par inkl saddle strings: 75kr

Stirrup hobbles

Stirrup hobbles i brun med JH, str 3"En enkelt og pænt sæt stirrup hobblesstirrup hobblesDefinition: Stropper der spændes omkring fenderen lige over stigbøjlerne på en western sadel. De laves i flere stil. En sikkerhedsforanstaltning, da de holder stigbøjlerne på plads og gøre det sværrere for foden at hange fast i dem....
. Laves til 2 1/2" eller 3" fenders. Kan personliggøres med op til 3 bokstaver eller en enkelt stempel motiv.

Prisen er for ensfarvet remme. Bokstaver eller motiv kan fremhæves for merepris. Vælge natur, tan, brun, mahogni, eller sort som læderfarvet.

Spænder kan være sølvfarvet eller messing. De sølvfarvet spænder bliver med rulle og messing uden.  Nitten til at fastgøres spændet passes til spændets farve.

Pr sæt:  125,00 kr
Særfarving af bokstaver el lignende: 15,00kr pr sæt