Hager og Ekstra

Her findes forskelligt tilkøbs produkter. De fleste er egnet til flere forskellige vare grupper, så derfor skal helst listes her, så jeg kan nemt sikre at oplysninger er rigtigt.

Det mest popular tilkøb er hager, som bruges meget til både træktov og tøjler. Mulighederne her er kun de mest almindelige brugt hager. Jeg kan skaffe flere typer og størrelser hager end er listet her, så hvis du har specialt ønsker til hagen, må du gerne kontakte mig. Ingen af hagerne listet har oplysninger om brudstyrke, så jeg kan ingen garanti giv for deres styrke. Hvis du har brug for en hage med en afprøvet brudstyrke, kan det godt skaffes, men de er en del dyrere. Du kan også selv skaffe en hage og indsende det for indsplejsning i din rebvare.

 

Løse hager

De muligheder her består af et styk løse hage hver. Hagen bliver ikke indsplejset i reb vare, men kommer løse eller bliver påsat en water tie eller lignende.

Hvis du har valgt en tøjle med water tieswater tieDefinition: En kort strop, normalvis lavet af læder, der bruges til at forbinde en tøjle til en hage eller bid. Bruges på reb tøjler, læder tøjler, og andre typer tøjler. Kan også bruges på tov eller andet udstyr. Meget almindelig i western ridning. Water ties har flere formål: 1. At beskytte en dyre tøjle fra vandet når hesten får lov at drikke med tøjler på, og oså fra evt. savle. 2. En sikkerhedsforanstaltning. Den tyndere snor der bruges til at forbinde hver water tie til tøjlen har en lavere brudstyrke end det tøjlen er lavet af. Så der er bedre mulighed for at snoren vil knække i en nødstilfælde og tøjlen trækkes ud af det. En water tie knækker nemmere, end hvis enden af tøjlen er foldet omkring biddet og samlet på samme måde, da ved water ties trækkes tøjlen ud af sin water tie. Nødstilfælden kan være, for eksempel, at hesten kommer til at træde på tøjlen. Ønsker du en lavere brud styrke, skift snoren ud med en der knækker endnu nemmere eller svække snoren lidt ved at skære i det. 3. De er nemt at udskifte. Kontakten med en metalet og vand kan slid hårdt. Det er meget billigere og nemmere at udskifte en water tie, end det er at udskifte hele tøjlen. 4. Det gør det meget nemt tilføje eller udskifte en hage, hvis man ønsker at bruge en. 5. Mange fortrækker at undgå metal-på-metal kontakt ved biddet. En water tie kan nemt sættes direkte på alle bid typer. Forbindelsen er mere stabil og larmer mindre, end når en hage bruges....
, er tøjlen allerede klar til at tilføje hager. Husk at bestille to.

Hager med runde øjer er bedst egnet til noget der er rund, som en rund reb. Hager med en firkantet øje er bedst egnet til en flade strop, som water ties.

Hage Type Billed Størrelse Pris
Trigger Snap trigger snap 60x14mm 20,00
Bull Snap bull snap 105x25mm 30,00
Panik Hage   13mm 25,00
Panik Hage panik hage (20mm) 20mm 25,00
Mindre Messing Hage Mindre messing hage (80x20) 80x25 25,00
Messing Hage messing hage 90x25 90x25mm 25,00

Trigger Snap i Ren Messing

(restparti, begrænset antal)

trigger snap i ren messing Firkantet, 3/4" 45,00

Messing Belagt Trigger Snap med firkantet øje

 Messing belagt trigger snap   20,00

Øje uden hage

Nogle gang ønsker man at få indsplejset et øje i noget uden at købe et hage med. Det kan være du vil bruge et øje til at påbinde en træningstov på en rebgrime eller måske ønsker du at indsende din egen hage til indsplejsning.

Valg af en øjesplejsning erstatter en baksplejset ende, som i en træningstov eller en tøjle. Husk at bestille to for tøjler.

Prisen inkludere arbejde for en splejsning. Øjesplejsninger kræver lidt mere reb end baksplejsninger, så dit rebvare bliver muligvis en lille smule kortere, end den bestilt længde. Prisen her gælder for rebvare som allerede har en baksplejset ende, hvilket er normalt i min almindelig vare (restpartier og økonomi vare kan være anderledes).

Pris for splejset øje: 30,00 kr

Indsplejset hage

Indsplejset messing karabinhageDenne type vare kan kun bestilles samtidig med bestilling af den reb vare, de skal indsættes i. Det er også kun muligt med splejsbar rebtyper, men alle min almindelig lagerført reb kan splejses. Det er muligt at jeg en gang i mellem har restparti, som ikke kan splejses.

Valg af en indsplejset hage erstatter en baksplejset ende, som i en træningstov eller en tøjle. Husk at bestille to for tøjler.

Når en hage er indsplejset i et tov, kan den ikke nemt udskiftes. Udskiftning vil kræve at splejsen bliver taget op eller skåret af og så en nye lavet, hvilket kan forkorte tovet en del.

Prisen inkludere arbejde for en splejsning samt en enkelt hage i den bestilt type. Øjesplejsning kræver lidt mere reb end baksplejsning, så dit rebvare bliver muligvis en lille smule kortere, end den bestilt længde. Prisen her gælder for rebvare som allerede har en baksplejset ende, hvilket er tilfældet i min almindelig vare (restpartier og økonomi vare kan være anderledes).

Hage Type Størrelse Pris
Trigger Snap 60x14mm 50,00
Bull Snap 105x25mm 60,00
Panik Hage 13mm 55,00
Panik Hage 20mm 55,00
Mindre Messing Hage 8x20 55,00
Messing Hage 90x25mm 55,00

Hvis du selv har en hage i forvejen, som du ønsker indsplejset i din nye reb vare, se Oje uden hage.

Water tie uden hage

Tøjlen her viser water ties uden hagerEn water tiewater tieDefinition: En kort strop, normalvis lavet af læder, der bruges til at forbinde en tøjle til en hage eller bid. Bruges på reb tøjler, læder tøjler, og andre typer tøjler. Kan også bruges på tov eller andet udstyr. Meget almindelig i western ridning. Water ties har flere formål: 1. At beskytte en dyre tøjle fra vandet når hesten får lov at drikke med tøjler på, og oså fra evt. savle. 2. En sikkerhedsforanstaltning. Den tyndere snor der bruges til at forbinde hver water tie til tøjlen har en lavere brudstyrke end det tøjlen er lavet af. Så der er bedre mulighed for at snoren vil knække i en nødstilfælde og tøjlen trækkes ud af det. En water tie knækker nemmere, end hvis enden af tøjlen er foldet omkring biddet og samlet på samme måde, da ved water ties trækkes tøjlen ud af sin water tie. Nødstilfælden kan være, for eksempel, at hesten kommer til at træde på tøjlen. Ønsker du en lavere brud styrke, skift snoren ud med en der knækker endnu nemmere eller svække snoren lidt ved at skære i det. 3. De er nemt at udskifte. Kontakten med en metalet og vand kan slid hårdt. Det er meget billigere og nemmere at udskifte en water tie, end det er at udskifte hele tøjlen. 4. Det gør det meget nemt tilføje eller udskifte en hage, hvis man ønsker at bruge en. 5. Mange fortrækker at undgå metal-på-metal kontakt ved biddet. En water tie kan nemt sættes direkte på alle bid typer. Forbindelsen er mere stabil og larmer mindre, end når en hage bruges....
er en god måde at forbinde en tøjle eller tov til noget andet. Snoren, der binder den lille læder strop sammen, giver en bedre sikkerhed, specielt til tøjler, fordi den knækker nemmere end selve rebet.

Her kan du bestille en enkelt water tie til at få påsat en rebvare du bestiller, der ikke inkludere water tie i forvejen. Du kan også bestille for at få en tilsendt, som du selv kan påsætte noget. Der er tale om kun en water tie med den tilhørende snor. Det er egnet til dem der ikke ønsker at bruge hager, eller som selv har en hage de til bruge.

Læderet kan farves natur, tan (lys rødbrun), mahogni (mørk rødbrun), brun, eller sort. Snoren farver jeg det samme, med mindre der bedes om andet.

Pris: 30,00kr pr water tie

 

Water tie med hage

Water tie med panik hageEn water tiewater tieDefinition: En kort strop, normalvis lavet af læder, der bruges til at forbinde en tøjle til en hage eller bid. Bruges på reb tøjler, læder tøjler, og andre typer tøjler. Kan også bruges på tov eller andet udstyr. Meget almindelig i western ridning. Water ties har flere formål: 1. At beskytte en dyre tøjle fra vandet når hesten får lov at drikke med tøjler på, og oså fra evt. savle. 2. En sikkerhedsforanstaltning. Den tyndere snor der bruges til at forbinde hver water tie til tøjlen har en lavere brudstyrke end det tøjlen er lavet af. Så der er bedre mulighed for at snoren vil knække i en nødstilfælde og tøjlen trækkes ud af det. En water tie knækker nemmere, end hvis enden af tøjlen er foldet omkring biddet og samlet på samme måde, da ved water ties trækkes tøjlen ud af sin water tie. Nødstilfælden kan være, for eksempel, at hesten kommer til at træde på tøjlen. Ønsker du en lavere brud styrke, skift snoren ud med en der knækker endnu nemmere eller svække snoren lidt ved at skære i det. 3. De er nemt at udskifte. Kontakten med en metalet og vand kan slid hårdt. Det er meget billigere og nemmere at udskifte en water tie, end det er at udskifte hele tøjlen. 4. Det gør det meget nemt tilføje eller udskifte en hage, hvis man ønsker at bruge en. 5. Mange fortrækker at undgå metal-på-metal kontakt ved biddet. En water tie kan nemt sættes direkte på alle bid typer. Forbindelsen er mere stabil og larmer mindre, end når en hage bruges....
er en nemt måde at tilføje en hage til din vare. Hagen kan nemt fjernes eller udskiftes efter behov. Men en water tie er ikke så stærk som en indsplejsning, som kan være både en fordel og en ulempe. Det er en fordel når man ønsker noget der knækker nemmere end selve rebet knækker. Men det kan være en ulempe, hvis du har brug for noget der kan holde, bedre end den lille læder snor i en water tie kan holde.

Water ties kan bruges med både splejset og ikke splejset reb. Det er også mulig at få tilsendt en klargjørt water tie, som man selv tilføjer til sin vare eller til at indsende en reb, som den skal sættes på. Hvis du ønsker selv at påsætte det, skal der laves to små huller igennem rebet til bindesnoret (jeg plejer at smelte hullerne igennem reb vare, for at snoren kan udskiftes uden brug af værktøj).

Priserne er for et styk water tie inklusiv en hage af den valgte type og den nødvendig snor til bindning. Vælg fra farverne natur, tan (lys rødbrun), mahogni (mørk rødbrun), brun, eller sort. Snoren farves det samme, med mindre du beder om andet.

Hage Type Størrelse Pris
Trigger Snap 60x14mm 50,00
Bull Snap 105x25mm 60,00
Panik Hage 13mm 55,00
Panik Hage 20mm 55,00
Messing Hage 90x25mm 55,00
Ren Messing Trigger Snap Firkantet 3/4" 75,00

Snert

En personliggjørt snert i tanEn snertsnertDefinition: Den læder styk på enden af en trænings tov, mecate, osv. Den er egnet til at give en god lyd, lige som enden af en pisk. Kaldes en popper på engelsk, sandsynligvis på grund af den lyd den laver, når man smækker den. Da jeg tilbyder personliggørelse af snertene, er den også en god måde at sætte sit eget præg på udstyret. Så er det nemt at se hvem grejet tilhører, eller hvilken hest den skal bruges med. Jeg har også set fol kalde snerten en snip....
er en læder stykke til enden af en træktov, mecate, osv.  

Når rebet er 10mm eller tykkere, påsættes snerten normalvis i en baksplejse, som vist i billedet. Ved tyndere tov, bruges der en lille øjesplejs, for at der fortsat kan laves en snert i en pænt bredde.

For de fleste produkter, tilbuder jeg gratis personliggørelse af snerten. Dette tillader tilføjelse af et navn (ca 10 bokstaver max, kun almindelig bokstaver, ekstra bokstaver kan tilkøbes) og valg af farven. Snerten kan farves natur, brun, sort, lys rødbrun (tan), eller mørk rødbrun. Andre farver kan aftales, men koster ekstra.

Bokstaverne kan også farves i en meget bred udvalg af farver (hvid, de fleste almindelig farver, metal farver, osv). På grund af det arbejde det kræver at farve bokstaverne, koster det nu ekstra at få farvet bokstaver.

Farvet bokstaver: 25,00 kr pr snert

Hvis du ønsker at udskifte snerten på en vare, er der to muligheder. Du kan sende varen til mig og få mig til at skifte det ud for dig (du skal selv betale forsendelse begge retninger eller komme med varen). Ellers kan du forsøge at gøre det selv. Det kan være problematisk at gøre det selv, fordi jeg bruger specielt værktøj til at udvide rebet så jeg kan sætte snerten på. Snerten kan også nemt strækkes ud under påsættelse, hvilket ikke er særlig pænt. Gør-det-selv snert kommer med en ben ekstra langt. Du skal selv skære det til efter påsættelse. Derfor bliver enderne heller ikke afsluttet så pænt, som de bliver når jeg sætter dem selv på. Snert til udskifting har samme muligheder for farver og regler for bokstaverne som står overstående.

Ny snert og påsættelse af den: 70,00 kr
Gør-det-selv snert: 50,00 kr

 Ønsker du en ekstra stor eller pyntet snert, for eksempel, en speciel facon, eller med basketweave eller andet, kan dette aftales, men vil koste ekstra. Breddere snert vil kræve påsættelse i en øjesplejse, og speciel facon kan muligvis kræve en læderpynte knude for at samle det. Så derfor aftales pris når jeg ved hvad der ønskes, og kan regne på behov for materialer og arbejde.

Læder navneskilt

NavneskiltEn læder navneskilt velegnet til tilføjelse til rebgrimer, cordeo, eller andet udstyr. En navneskilt kan nemt påsættes alt muligt andet udstyr, som et hovedtøj eller sadel. Så kan de bruges til at markere hvem noget tilhører eller hvilken hest det skal bruges til, selv på ting der ikke er bestilt fra mig.

De billigste og nemmeste navneskilt laves med kun en ben. Men du kan også bestille en snert som en navneskilt, hvis du ønsker en lidt pænere løsning eller vil have to forsellige navn på.

Almindelig en-benet navneskilt: 35,00kr med op til 10 bokstaver
2,00kr pr ekstra bokstave
15,00kr for særfarvet bokstaver

 

Snert som navneskilt: 50,00kr med op til 10 bokstaver
4,00kr pr ekstra bokstave (de stemples på begge sider)
25,00kr for særfarvet bokstaver

 

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/reb/hager-ekstra#sigFreeId92ba174b9a

 

Pynteknuder

Stor pynteknude i den rød snor på 13mm stribet rebJeg allerede bruger Spanish Ring Knots, en type pynteknud, til tøjler som laves med dusker på enderne. Men pynteknuderne kan også bruges til andre rebvare. De kan, for eksempel, pynte ved snerten på en mecate eller tov. De kunne også bruges på tøjler, hvis man ønskede en markering af midtpunkten eller andre steder på tøjlen.

En pynteknud i de tykkere snor, eller den størrere knud, kan også erstatte den almindelig knud ved dusken på en mecate. Resultatet er en del pænere og mere elegant.

Jeg kan lave rød eller sort knuder med 3mm snor eller hvide knuder med 2mm snor. Begge størrelser er polyester snor. Derudover har jeg en 2,5mm snor i sort med blå og gul nister og en 4mm grøn. Kun mindre knuder laves i den 4mm grøn pga størrelsen.

Mindre knud i rød på 12mm uldent
Pris: 30,00 kr pr knud for den mindre knud
35,00 kr pr knud for den størrere knud

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/reb/hager-ekstra#sigFreeId2fc4fecfe8

Pyntepakke til rebgrime eller indian bosal

Rebgrime i 6mm Glat: BLÅ med pyntepakke i 4mm ORANGE paracord og en navneskiltHvis man ønsker at gøre sin rebgrime eller indian bosal lidt anderledes end de fleste, kan man tilkøbe en pyntepakke. Pyntepakken giver betrækning af næsebåndet med en flad eller drejet mønster, samt tilføjelse af pynteknuder til de samlet ender (erstatter taklinger eller de mellemste krympeflex til de modeller men tilføjes bare som pynt til splejset grimer) og, hvis der er tale om en indian bosal, til øjene.

Betrækning af næsebåndet gøre den stivere, så det er lidt mere i stil med en bosal, dog stadigvæk mere fleksibel. Den stivere næsebånd er lidt mere effektiv til træning. Jeg foretrækker den flad mønster, da jeg mener ikke mere skarphed er nødvendig når grimen er lavet af det rigtige reb. Men den drejet (corkscrew) er blevet mere popular i udlandet, så derfor tilbudes det også, til dem som ønsker det. 

Pyntepakken laves nu i parachute cord i to forskellige tykkelse. Det paracord jeg bruger er af en høj kvalitet, hvilket giver en god holdbarehed og styrke. Den tyndere snor pakke er dyrere, fordi det kræver meget mere snor og meget mere tid at lave. Jeg har, eller kan skaffe, en bred udvalg af farver i begge tykkelser. Kontakt mig med din ønsker.

Pyntepakke i 4mm Para Cord: 75,00 kr (som den rød og orange)
Pynteoakke i 2mm Para Cord: 125,00 kr (PT ikke viste)

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/reb/hager-ekstra#sigFreeId75298a354c