Rebgrimer

Fiador knudeJeg laver alle listede rebgrimer i 6mm yachtline. Dette er den ideel tykkelse for rebgrimer. Hvis rebet er for tykt, bliver grimerne ikke så effektiv som træningsredskaber. Hvis rebet er for tyndt, bliver grimerne for skarpe, og kan nemmere skade hesten. Derfor holder jeg mig til den ideel mål, for at kunderne kan være roligt med at de køber et værktøj der er effektivt og ansvarligt at bruge.

Alle andre knuder er de rigtige dobbelt knuderKnuderne brugt til grimerne er de fortrukken fiador knude under hagen og de helt rigtige dobbeltknuder andre steder. Fiador knuden kan justeres, selv efter en hest har rykket hårdt i grimen og strammet alle knuder. De rigtigt dobbelt knuder giver bedst effekt og ligger bedst på hesten.

De ender, som bruges til at binde grimen på hesten, bliver enten taklet sammen eller sammenført (ligner en splejsning, men er ikke en ægte splejsning), alt efter hvilken type du bestiller. Dette samler enderne, så det er nemmere at binde grimen på hesten. Dette er den eneste forskel i de forskellige typer og har ingen funktionsmæssigt betydning. Den "sammenført" version er meget pænere.

Grimer laves i de almindelig størrelser fra Shetlænder til XX-Full og størrelsen kan modificeres til at passe bedre til lige din hest. For de mindre ponier, kan der også vælges Mini-Shet (en størrelse mindre end Shet) og Mini-Mini (to størrelser mindre end Shet) størrelser, til samme pris som Shet.

Hvis du ønsker en stivere næsebånd eller en kontrast farve på din rebgrime, se Pyntepakken.

Hvis ingen af valgene her møde dit behøv, er du velkommen til at kontakte mig for at diskutere andre muligheder.

Husk at rebgrimer kun må bruges imens man har opsyn på hesten. Heste må aldrig gå på marken i en rebgrime. Rebet har et meget højt brudstyrke, hvilket giver den fordel til træning, men også kræver ansvarlig brug. Hvis man binder hesten i rebgrimen, brug altid en knude der kan slippes nemt i en nødstilfælde. Det kan også være en god ide, at have en kniv til rådighed.

Rebgrimer med sammenført ender

Bindenderne er splejset sammen for nemmere brugDenne type grimer har binde enderne "splejset" sammen for en pænere afslutning. Det er typen jeg sælger aller mest af. Samlingen er ikke en ægte splesning, så er forstærket med nogle usynlige sting. Den enkelt end der er fortsat synlig er baksplejset, så afslutning er helt flot.

Størrelse 6mm Hvid-med-Striber 6mm Glat 6mm Luksus
Shetlænder 165,00 170,00 175,00
Pony 165,00 170,00 175,00
Cob 170,00 175,00 180,00
Full 170,00 175,00 180,00
X-Full 170,00 180,00 185,00
XX-Full 175,00 180,00 185,00

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/reb/rebgrimer#sigFreeId3f9b9730e6

Økonomi rabat

Ender samlet i HVID krympeflex. Der bruges gennemsigtigt idag.Både økonomi og splejset rebgrimer har de samme knuder, fiador under hagen og de rigtige dobbelt knuder andre steder. Forskellen er i det måde enderne samles. Der bruges også reb i det samme høj kvalitet.

Hvis du vælger en økonomi afslutning, istedetfor den flot splejset version, er det nemmere for mig at lave og derfor billigere.  Rebets ender bliver smeltet så det ikke går op og derefter samles som du vælger: med gennemsigtigt krympeflex (en gummi agtigt materiale krympes omkring rebet med varme) flere steder med en takling under den yderste styk for en sikkrhedskyld; med taklinger (tråd der vikles omkring) i hvid eller sort; eller helt USAMLET ender (så du har de to reb ender helt særskilt fra hinanden op til den første knude).

Grimer købt med økonomi rabatten kan fortsat tilføje ringe til tøjler eller ekstra knuder. Bare vælge din ønskede reb type og størrelse fra den splejset prisliste og så fratrakke rabatten.

Økonomi rabat: - 15,00 kr

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/reb/rebgrimer#sigFreeId8e8cb1b804

Rebgrimer af egen reb

Nogle ønsker selv at skaffe reb til rebgrimet. Det kan også være at knuden er gået op på en gammel grime, og den skal bindes om., eller laves til en mindre størrelse.  Jeg binder din egen reb til en  rebgrime for dig mod en bindnings afgift af 85,00 kr.

Den mængde reb der kræves er afhængig på størrelsen af grimen, og variere fra ca 5,5 meter til ca 8 meter. Grimerne kan laves i alle størrelse fra shetlænder til XX-Full eller efter mål.

Da jeg ikke kan være sikkert på at din reb type kan splejses, laves alle grimer af egen reb som økonomi modellerne (der er ikke yderlig rabat, prisen er baseret derpå). Du kan vælge at enderne samles med klar krympeflex eller med hvid eller sort taklinger til denne pris eller at de bliver usamlet. Rebets egen ender smeltes eller takles afhængigt på rebens materiale. Andre farver til taklinger eller krympeflex kan arrangeres men der er muligvis en mere afgift for materialer.

Bindnings afgift:  85,00 kr

Tilkøbs produkter som ekstra knuder og tøjleringe må gerne tilføjes til rebgrimer af egen reb.

Ringe til tøjler

Ringe til tøjler kan indbindes i en rebgrimeRinge til tøjler er en tilkøbspakke, der kan tilføjes til alle min andre rebgrimer, undtagen evt restpartier der er i forvejen bundet færdigt. Ringene påsættes direkte i de normalt dobbelt knuder på hver side af næsebåndet. Ringene skal tilføjes imens grimen bliver lavet, og kan ikke tilføjes uden at hele grimen bindes op igen.

Tilføjelse af tøjleringe tillader grimen at blive brugt som bidløs hovedtøj eller sidepull. Det er bedst at sørge for at fiador knuden sidder tæt på hagen, når grimen bruges på denne måde.

Ringene er messings D-ringe magen til dem jeg bruger til indian bosal. Jeg bruger messingringe som standard på grund af den bedre holdbarhed.

Indbindning af ringe koster 30,00 kr ovenpå grimens pris.

Tøjleringe kan sammensættes med andre tilkøbspakker, som ekstra knuder eller pyntepakker.

View the embedded image gallery online at:
http://rrww.dk/index.php/da/reb/rebgrimer#sigFreeIdddf30f5f43

Ekstra knuder i næsebåndet

Ekstra knuderNogle foretrækker en rebgrime med to ekstra knuder i næsebåndet (så der er 5 knuder i alt i næsebåndet: 4 dobbelt knuder og en fiador knude).

Det koster 25,00 kr ovenpå grimens pris at få ekstra knuder.

Der kan bestilles både ekstra knuder og ringe til tøjler i en rebgrime. Ekstra knuder kan også bestilles i Indian Bosal.

Rebgrime med ekstra knuder

Påbindning af rebgrimen på hesten

almindelig-grimeMin rebgrimer laves sådan at de skal bindes på hestens venstre side. Den dobbelt ende kommer fra højre side op bag ørene til venstre side. Så skal den bindes i løkken. Hvis bindeknuden er lavet rigtig, burde den holde godt og grimen burde bliver den samme størrelse, selv efter hesten har rykket godt til. Folk som oplever at knuden glider, har normalvis bundet den forkert.

grime1-web

1. Træk enden igennem løkken som vidst i billedet.

grime2-web

2. Rebet skal trækkes over løkken til højre og bag omkring bagsiden.

grime3-web

3. Enden skal trækkes tilbage over løkken og under sig selv. Sådan låses knuden.

4. Knuden strammes til, sådan at grimen passer rigtig til hesten, når knuden er færdig.

hurtigslipHvis man ønsker en knude som kan slippes hurtigt i en nødstilfælde, fold enden i Trin 3 sådan at den er dobbelt, når den krydser under sig selv og man får en løkke istedet for en lange ende. Så kan du trække den dobbelte reb tilbage og hurtig binde knuden op. I dette tilfælde, kan det være bedre at dreje til venstre, istedetfor højre, omkring løkken når man starter knuden, for at den lang hale stadig peger bagude.

Justering af rebgrimen

Når en rebgrime bliver brugt, strammes knuderne, så det er bedst at justere og tilpasse rebgrimen, inden man bruger det til at træne hesten. Husk også at grimen bliver en lille smule størrere, når knuderne strammes. Det er umuligt for mig at binde knuderne så stramt, som en hest der rykker tilbage kan stramme dem. Men en af fordelen med en fiador knude er at den tit kan justeres alligevel, selv efter grimen har været rykket i, men det er nemmere, hvis man gøre det inden.

Prøv rebgrimen på hesten for at se hvordan den passer. Folk har forskellige meninger om hvor og hvordan den skal sidde, så det er noget du selv skal bestemme. Jeg foretrækker at næsebåndet rammer ca. midt imellem hestens mule og kindebenet. Og så foretrækker jeg at den ikke sidder stramt men er justeret sådan at jeg kan nemt og hurtig giv signaler. Er grimen løs, er det mere svært at giv en signal til hesten. Sidder den stramt, mærker hesten grimen hele tiden, istedetfor kun når du beder den om noget. Sørge for at få en ide på ca. hvor meget længere eller kortere stykkerne skal være, inden du tager grimen af hesten igen. Husk at grimen vil blive en anelse størrere når hesten har trukket eller rykket i den.

Der er kun to del der almindeligvis kan justeres i rebgrimerne: de to stykker imellem fiador knuden og næsebåndet og de to stykker under kæben. Sidestykkerne kan ikke justeres uden at man laver om på binde-enderne. Hvis de er for lange eller for kort, er det nok bedre at vælge en anden størrelse grime til hesten, eller at få en lavet efter din egne mål. Tilpasning omring kæben og bage ørene justeres med hvor løst eller stramt du binder grimen.

Skal næsestykkerne eller kæbestykkerne justeres, kan man forkorte dem ved at flytte reb fra stykkerne, ned i træktov løkkerne, eller forlænge ved at tage reb ud af træktov løkkerne. Inden du går i gang, bind en snor eller noget andet løs igennem træktov løkkerne, for at holde styr på hvilken del af fiadorknuden de er. Mister man styr på det, kan man få ødelagt hele knuden og så skal grimen bindes helt om for at lave det igen, og det koster.

Det er lidt svært at forklare præcis hvordan at justere grimen. Hvis stykket skal være kortere, skubber du simpelthen det ekstra reb ind i fiador knuden. Så skubber og trækker man det videre, indtil det ekstra er blevet en del af træktov løkken og knuden er jævnt stram igen. Så gentager man med den anden stykke, så grimen hænger lige.

Skal stykkerne være længere, skal man følge stykket ind i fiadorknuden indtil man finder ud af hvilken end af hvilken træktov løkke rebet skal komme fra. Og så trækker man lige så stille den ønskede mængde ud. Gentag med den modsat part, så stykkerne er lige igen.

Har du været opmærksom på hvor meget reb du flytter, burde grimen nu passe hesten. Ellers kan man rette det til igen.