Reb Typer

Jeg har en del forskellige typer og tykkelser af reb, som jeg bruger i regelmæssigt i værkstedet. Følgende er en beskrivelse af de forskellige reb typer og hvilken farver de kan fåes i.

Forskellige tykkelser gør dem velegnet til forskellige formål. Rebgrimer og indian bosal laves kun af de 6mm tykkelser og 6mm bruges også til cordeo og lidt andre ting. 8mm og 10mm er primært brugt til cordeo, tøjler, og mecate til tyndere bosal. 12mm og 13mm er ekstremt velegnet til mecate til almindelig bosal og er popular til tøjler. Nogle også vælger cordeo i de tykkelser.

Alle reb typer er kvalitets dobbelt-flettet yachtliner med kerne og er velegnet til splejsning, med mindre andet påpeges.

Med hensyn til farvene, skal man huske at farver ser anderledes ud på forskellige computer. Jeg beskriver dem så godt jeg kan, men kan ikke garantere hvor vidt de vil passe til andet udstyr. Hvis du er meget kræsen om farven, er det en god ide at komme forbi og selv se på det. Alternativt, kan du kontakte mig om at få tilsendt en rest stump eller nogle tråd fra det, hvis jeg har nogle liggende til denne farve.

Mange typer kommer i flere tykkelser, og der passer farvene sammen, selvom de er andre tykkelser. Så der hvor navnet er det samme, men tykkelsen anderledes, kan du forventet at farvene er ens, hvis nu farven kan fåes i alle de ønskede tykkelser. For eksempel, den blå i 6mm uldent er magen til den blå i 12mm uldent.

Ud over de listede typer, kan det være jeg nogle gang har en restparti reb, der er anderledes. Jeg har desværre ikke altid fuld oplysninger på restpartier, og de listes aldrig herinde, da mængden er så begrænset.

6mm Glat

Sammensplejset cordeo i 6mm glat grønEn 6mm polyester reb med en glat overflade. Brudstyrken ca. 900kg.

grøn 6mm-glat-groen
rød  
blå 6mm-glat-blaa
sort 6mm-glat-sort
pink 6mm-glat-pink

6mm Luksus

Rebgrime i 6mm luksus guldDette reb er meget blød og behagelig selvom overfladen er glat. Den er lavet af en meget special type nylon, som føler og fungere som polyester. Brudstyrken ca. 900kg.

 guld 6mmluxus-guld 
 bordeaux 6mmluxus-burgundy

Den bordeaux farve er helt magen til farven i den 13mm Luksus. Den guld kan desværre ikke skaffes i andre tykkelser mere.

8mm Hvid-med-Striber

En 8mm reb med en glat overflade. Brudstyrke ca 1400kg.

Fåes i hvid og hvid med rød, blå, grøn, eller sort striber, med farverne magen til de andre hvid-med-striber varianter.

8mm Glat

En 8mm reb med en glat overflade. Rebet er fast, men har ikke så meget vægt på grund af den mindre tykkelse. Brud styrke ca 1400kg.

Fåes kun i rød og blå, med farverne magen til de andre glat varianter.

10mm Hvid-med-Striber

En custom træningstov til en mindre pony i 10mm stribet blå med en mindre messing hage indsplejsetEn 10mm polyester reb som har en glat overflade. Det er en god valg til mindre hænder, hvor der ønskes en tyndere tøjle, eller til cordeo. Det er også rigtig velegnet til træk og træningstov til de mindste ponier. Brudstyrken ca. 2200kg.

hvid  
grøn  10mmhvidstriber-groen
rød  
blå  10mmstriber-blaa
sort  10mm-stribet-sort

10mm Glat

En 10mm reb med en glat overflade. Rebet er fast, men har ikke så meget vægt på grund af den mindre tykkelse. Brudstyrke ca 2200kg.

Fåes i rød, blå, og sort, med farverne magen til de andre glat varianter.

12mm Sort-Hvid

Mecate i 12mm sort-hvidEn 12mm polyester reb med en glat overflade. Denne reb er fast og tung. Brudstyrken er ca. 2800kg.

Den ene reb mecate jeg selv bruger er lavet af denne reb.

Fåes kun i e12mm-sorthvidn fint sort-hvid mønster.

13mm Hvid-med-Striber

Mecate i 13mm hvid-med-striber rødEn 13mm polyester reb med en glat overflade. Rebet er fast og har en god vægt. Brudstyrken ca. 3800kg.

Denne reb type føler helt det samme som den glat type, men det er billigere at skaffe som stribet eller hvid reb. Så derfor kan dette være en lidt mere økonomisk løsning. Min erfaring er at farverne her passer meget godt til de glat type farver. Så du kan, for eksempel, vælge en rebgrime i 6mm glat grøn og en træktov i 13mm hvid-med-striber grøn og have farverne passe sammen.

hvid 13mm-striber-hvid
grøn 13mm-striber-groen
rød 13mm-striber-roed
blå  
sort  

13mm Glat

Mecate i 13mm glat sortEn 13mm polyester reb med en glat overflade. Brudstyrken ca. 3800kg.

Dette er min mest almindelig brugt type i denne tykkelse, nok primært på grund af den god farve udvalg.

rød 13mmglat-roed 
blå 13mmglat-blaa
sort 13mmglat-sort
pink 13mmglat-pink

13mm Luksus Reb

Dette reb er meget blød og behagelig selvom overfladen er glat. Den er lavet af en meget special type nylon, som føler og fungere som polyester. Brudstyrken ca. 3800kg.

Vi synes at dette reb er noget af det som ligger allerbedste i vores hænder. Rebet er meget blødt og derfor føler ikke så tyk, som det faktisk er.

bordeaux 13mmluxus-burgundy

14mm Sort-Hvid

En 3m træktov med indsplejset messinghage.En 14mm polyester reb med en glat overflade. Denne reb er fast og tung. Brudstyrken ca. 3900kg.

Meget popular til kortere træningstov. Det er den tykkeste reb i min standard sortiment.

Fåes kun i en fint sort-hvid mønster. 14mm-sorthvid