Language Switcher

A- A A+

Søg

Rengøring og Vedlighold af Reb Artikler

Uanset hvad type rebvare du har købt, fraråder jeg altid maskinvask. Rebet er i en høj kvalitet, og i sig selv burde kunne tåle det, men maskinvask slider hårdt på reb, så det vil blive mindre pænt, samt de fleste vare har knuder eller læder del, der ikke vil have godt af at komme i maskinen.

Istedet for vask varene forsigtig i hånden. Men husk at overdrevet vask vil slide mere på rebet, og det vil hurtigere bliver mindre pænt. De fleste af vores grimer, tov, tøjler, osv, vaskes meget sjældent. Selvom du bruger håndvask og følger de andre vejledninger her, har RRWW ikke ansvaret for problemer der opstår i forbindelse med eller efter vask.

Med rebgrimer og andet med Fiador knude, bind en snor i træktov øjene, for at du altid kan finde dem, hvis knudet løsner sig. Forsøge at passe på knudet, for at sikre den holder sin form under vask, og du nemt kan stramme det til igen. Det er også en god ide at binde grimen, som om den var på hesten, for at den ikke bliver viklet sammen.

 Brug en flydende vaskemiddel, hvis det er nødvendig, men forsøge at holde evt. læder del ud af vaskevandet. Snert kan ikke fjernes fra rebvaret, men del som water ties og navneskilt kan aftages varen, for at holde dem helt væk fra vandet.

Smør og rengøre læder del på samme måde som du vil passer din sadel, hovedtøj, og andre kvalitets lædergrej. Jeg bruger sadelsæbe i de sjældent tilfælder hvor noget er træls beskidt, og vedligholder almindeligvis med en kvalitets læderfedt med bivoks. Når noget er ekstremt tør, som lige efter farvning, bruger jeg en god læder olie, men slutter altid af med fedt. Min erfaring er at i det miljø vi har her hvor jeg bor, mugner læderfedt plejet produkter mindre.

Hvis du opbevarer din rebgrime eller andet med fiador knude i en længere periode uden træktov eller skal transportere eller pakke det uden træktov, binde en snor eller andet i træktov øjene. Fiador knuden har en tendens til at løsne sig, og derfor er det bedste at sikre man har styre på hvilken del er hvilken. Jeg har oplevet at knuderne har løsnet sig lidt, når jeg har haft flere på lager, og har smidt dem i tasker for at transportere dem til shows, osv.

Hvis din fiador knude har gået på, kan jeg ikke være sikker på at kan redde det. Fiador knuden kan ikke bindes om, uden at hele grimen tages op. Så derfor kan der kræves en ombindningsgebyr, tilsvarende til bindning af en grime fra eget reb.